Wie is Yvonne

Yvonne Vetjens, MA woont en werkt in Helmond, regio Eindhoven en is een gepassioneerde kunstliefhebster. Ze rondde haar opleiding kunstgeschiedenis af aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij ze zich specialiseerde in middeleeuwse kunst en promoveerde op manuscriptverluchting.

Ze bezit een grote theoretische en praktische kennis over schilderkunst en oude schildertechnieken en is erg geïnteresseerd in historische en sociologische vraagstukken. Om dat laatste in haar werk te integreren, volgt Yvonne momenteel de opleiding HBO-Rechten aan de NTI. Graag deelt ze haar bevindingen met geïnteresseerden en heeft daarom Illumia Art opgericht.

Manuscriptverluchting wordt wel eens ´illuminatie´genoemd. Illuminatie betekende in het Vroegmiddelnederlands verlichten oftewel inzicht brengen, vandaar heeft ze deze perfect passende naam gekozen voor haar eigen bedrijf.

Yvonne heeft van haar passie nog een andere hobby gemaakt en pakt graag haar pen of penseel op. Ze laat zich inspireren door haar kunsthistorische kennis, folklore en mythologie. De resultaten kunt u daarvan online bekijken.