Jawel, het is 500 jaar geleden dat Jeroen Bosch stierf en dat zullen we weten ook. De Brabantse media staan er al maanden bol van. Eerst dacht ik nog, ik doe hier niks mee, want iedereen organiseert al een Bosch-excursie. Maar nu doe ik het tòch, want ik kan iets bijzonders aanbieden. Zie hieronder voor mijn aanbod van een Bosschiaans zaterdagmiddag-uurtje op 14 mei, met een exclusieve uitsmijter van de Tuin der Lusten:

Hieronymus Bosch. Tuin der Lusten, midden. Schepping van Eva, rechts. Hel, rechts. 1505-10. Olie op hout. Museo del Prado, Madrid. - kopie (2)

10.45-12.00 Stadswandeling door Den Bosch, waarbij we langs verschillende historische plekken lopen die worden geassocieerd met Jeroen Bosch en de tijd waarin hij leefde.

12.00-13.00 Ontmoeting met Henk Groenendaal, die in het Zwanenbroederhuis een reconstructie maakt van de Tuin der Lusten. Hij gaat ons van alles vertellen over dit werk en over het maakproces.

Totale kosten: €25,- incl. hand-out, excl. reiskosten.

Datum en tijd: 14 mei, 10.45 – 13.00 uur.

Deze dag gaat door bij een minimum van 11 deelnemers. Maximum aantal deelnemers is 20.

Aanmelden kan tot en met 24 april, via e-mail yvonne.vetjens@live.nl of via het formulier op de contactpagina. Wees er op tijd bij, want vol = vol!

Na aanmelding ontvangt u meer informatie.